Hem » Om oss » Historik

Historik

Visst fanns det många som var skeptiska till om detta verkligen skulle funka. Ett gym i Vännäsby? Fanns det ens något kundunderlag? I min kanske något naiva värld var det aldrig några tvivel på att det fanns folk som skulle vilja träna.  Någon marknadsundersökning gjorde jag förstås därför aldrig. Idag, med ytterligare tre gym öppnade, kan jag ändå konstatera: -Det fungerar ju!

 

 

För mig, Anders Nilsson, uppvuxen i Robertsfors och ägare av Friskvårdscenters tre träningsanläggningar, har träning i alla former alltid varit en självklar del i livet. Ibland som andningshål, som rehab, ha kul eller för att utmana mig själv och min kropp. Men träningens största fokus är alltid för att må bra, att ge mig bättre förutsättningar till ett friskt liv.

Tidigare drev jag en trafikskola, men tanken på att få öppna ett gym har funnits långt tillbaka. Då lokalen i Vännäsby, som tidigare inrymde Cykel & Mopedshopen, blev ledig tog jag tillfället i akt. Det blev ett halvår av hårt slit med allt ifrån kakelsättning, inköp av gymutrustning, installering av passérsystem mm innan jag i december 2006 kunde slå upp portarna till det första gymmet, som alltså fick namnet Friskvårdscenter. Att hitta rätt namn på sitt gym var också väldigt viktigt. Jag ville ha något enkelt, tilltala en bred målgrupp och definitivt inte skrämma bort någon. Det känns viktigt att Friskvårdscenter är ett gym dit alla känner sig välkomna, avslappnade och trivs. I dag så finns det en uppsjö av olika ”Friskvårdscenter” men som tur var så fanns det inte det när jag startade 2006, så bla www.friskvardscenter.se blev vårt.  Så länge det finns underlag och folk vill träna kommer vi fortsätta utveckla och leverera. – Vår vision är att kunna leverera ännu bättre möjligheter för våra medlemmar att lyckas med sin träning och uppnå sina resultat.

 

Hantlar

2006  Tjohoo! Friskvårdscenter Vännäsby öppnar:)

 

 

 

2007  Vi startar upp gruppträning. Jag själv hade ingen direkt kunskap om gruppträning utan gillade mest att träna på egen hand men fick hjälp av våra duktiga Instruktörer att se fördelarna med att träna i grupp. Än i dag är vår gruppträning en stark inspiration för många av våra medlemmar:) Vi har också som målsättning att försöka anpassa våra pass efter vad som efterfrågas…

 

 

 

2008 Kändes det att vi vuxit så pass att enskild firma inte längre kändes aktuellt så då startades ett FRISKVÅRDSCENTER AB och i samma veva ansöktes  ”trade mark” för vår logga.

 

 

 

2009 Utveckling och förbättring i fokus. En del av utrustningen byts ut, bland annat såg vi att konditionsmaskinerna användes flitigt och krävde att vi bytte till bättre maskiner! Fler maskiner köptes också in så man inte skulle behöva köa.

 

 

 

2012 Efter ett hårt slit i 6 månader kunde äntligen Friskvårdscenter Robertsfors slå upp portarna på hösten. Det hade snöat väldigt mycket den perioden och dagen när invigningen skulle gå av stapeln rasade det från taket över släpvagnen som trycktes in, ingen person kom till skada som tur var men det är ofta sådana saker man minns. Gymmet i Robertsfors är i dag välbesökt och vi jobbar förstås löpande med att utveckla även denna klubb:) 

 

 

2013 Gruppträning även i Robertsfors.

 

 

 

2016 Byter gammla EFS-kyrkan beklädnad till Friskvårdscenter i Vännäs, snabbt så blir denna klubben våran populäraste anläggning. I dessa lokaler ryms egentligen två kompletta gym, ett uppe och ett nere. Här har man med andra ord stor möjlighet till variation.

 

 

2019 Lycksele Trim 365 blir vårt och byter namn till Friskvårdscenter under sommaren, anläggningen ligger nära campingen, Tallvägen 4.

Riktigt fin anläggning som öppnades 2017, här finns både ett komplett gym men även en väl utbyggd och omtyckt gruppträning med ett riktigt härligt gäng instruktörer. I november 2020 sålde vi anläggningen till Step In. 

 

 

Fortsättning följer….